De beste samsung wasmachines van 2023

Als het gaat om het kiezen van de perfecte wasmachine, zijn er tal van opties om uit te kiezen. Maar als je op zoek bent naar een wasmachine die betrouwbaar, energiezuinig en van hoge kwaliteit is, dan is een Samsung wasmachine een uitstekende keuze. We zullen de belangrijkste kenmerken en voordelen van Samsung wasmachines bespreken, en enkele veelvoorkomende problemen oplossen, zoals het resetten en kalibreren van je Samsung wasmachine. 

De beste samsung wasmachine volgens onze test

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

Onze favoriet

De Samsung WW90TA049AE (5000 serie) heeft energieklasse A en wast zeer energiezuinig grote ladingen kleding of beddengoed, ook als je een kleiner huishouden hebt dankzij de beladingssensor die het programma automatisch aanpast. Met het programma 'hygiënisch stomen' was je je favoriete pyjama grondig schoon, terwijl de EcoBubble techniek je kleding schoon wast op een lage temperatuur, waardoor je lievelings outfit langer mooi blijft. Bovendien mengt de wasmachine het wasmiddel met water en verspreidt dit gelijkmatig over je kleding, waardoor het schuim beter door de vezels dringt en ook hardnekkige vlekken verwijdert.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Samsung WW90T534AAW Autodose

2e beste keuze

De Samsung WW90T534AAW uit de 5000 serie heeft Autodose, waardoor je altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter gebruikt, waardoor je was langer mooi blijft. Met een vulgewicht van 9 kilogram heeft de wasmachine een ruime trommel, waardoor je grote ladingen was in één keer kunt wassen. Het hygiënisch stoomprogramma verwijdert bacteriën en verdwijnen allergenen tijdens het wassen met stoom, waardoor je minder last hebt van een allergie. Met SmartThings koppel je de wasmachine aan je smartphone of tablet, waardoor je vanaf je telefoon een keuze kunt maken uit één van je favoriete wasprogramma's zonder enige moeite.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Samsung WW80T654ALX AddWash

3e beste keuze

De Samsung WW80T654ALX uit de 6000 serie heeft een AddWash deur om tijdens het wassen een vergeten item toe te voegen. Met een vulgewicht van 8 kilogram is deze wasmachine geschikt voor kleine en grotere wasbeurten van 2 of 3 personen. Er zijn verschillende programma's beschikbaar, zoals beddengoed, overhemden, handdoeken en babykleding. Met SmartThings koppel je de wasmachine aan je smartphone of tablet, waarmee je aangeeft wat je wilt wassen en je favoriete programma's terugvindt. Het hygiënisch stomen programma verwijdert bacteriën en allergenen met stoom, waardoor je grondig schoon bent en minder last hebt van huidirritatie.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit

Op deze pagina:

Samsung wasmachine zwart: een stijlvolle optie

Als je op zoek bent naar een wasmachine die niet alleen betrouwbaar en energiezuinig is, maar ook stijlvol, dan is een Samsung wasmachine in het zwart een uitstekende optie. Een zwart model kan een stijlvolle toevoeging zijn aan jouw interieur en kan helpen om je wasruimte er modern en eigentijds uit te laten zien. Bovendien zijn Samsung wasmachines in het zwart net zo betrouwbaar en energiezuinig als hun tegenhangers in andere kleuren, dus je hoeft geen compromissen te sluiten op het gebied van prestaties en kwaliteit. 

Beste zwarte samsung wasmachines:

Samsung WW80T654ALX AddWash

Onze favoriet

De Samsung WW80T654ALX uit de 6000 serie heeft een AddWash deur om tijdens het wassen een vergeten item toe te voegen. Met een vulgewicht van 8 kilogram is deze wasmachine geschikt voor kleine en grotere wasbeurten van 2 of 3 personen. Er zijn verschillende programma's beschikbaar, zoals beddengoed, overhemden, handdoeken en babykleding. Met SmartThings koppel je de wasmachine aan je smartphone of tablet, waarmee je aangeeft wat je wilt wassen en je favoriete programma's terugvindt.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Samsung WW11BB704AGBS2 Bespoke EcoBubble

2e beste keuze

De Samsung WW11BB704AGBS2 uit de 7000 serie heeft met 11 kilogram vulgewicht extra veel ruimte. Het strakke SpaceMax design van de Bespoke lijn zorgt voor een energiezuinige wasbeurt met Steam Wash, waardoor bacteriën en allergenen verwijderd worden. De zwarte wasmachine is geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Met het Super Speed programma wast je een halve trommel binnen één uur en met EcoBubble verwijder je vlekken ook op een lage temperatuur. AI Control verbind je met je smartphone voor wasadvies.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Samsung WW11BB534AABS2 Bespoke Autodose

3e beste keuze

De Samsung WW11BB534AABS2 uit de 5000 serie heeft Autodose, waardoor je wasmiddel en wasverzachter automatisch worden gedoseerd. Hierdoor blijft je wasgoed langer mooi. Met een vulgewicht van 11 kilogram kun je al je beddengoed in de trommel stoppen. De zwarte Bespoke wasmachine neemt door het SpaceMax design relatief weinig ruimte in beslag. Met het Super Speed programma was je een halfvolle trommel in 59 minuten schoon. Ook was je op een lage temperatuur schoon met EcoBubble.

 • Kracht
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit

Kenmerken en voordelen van Samsung wasmachines

Een van de belangrijkste voordelen van Samsung wasmachines is hun energiezuinigheid. Alle Samsung wasmachines zijn ontworpen met de nieuwste technologieën om de hoeveelheid water en energie die ze verbruiken te minimaliseren, zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Zo hebben veel Samsung wasmachines een EcoBubble-functie, die het wasmiddel oplost in water en lucht, zodat het snel en grondig door de kleding kan worden opgenomen. Dit betekent dat je op lagere temperaturen kunt wassen, zonder dat de kwaliteit van de was achteruit gaat, en zo bespaar je energie en geld op je energierekening.

Een ander belangrijk kenmerk van Samsung wasmachines is hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Samsung is een toonaangevend merk op het gebied van huishoudelijke apparaten en staat bekend om zijn robuuste en duurzame producten. Samsung wasmachines zijn ontworpen om lang mee te gaan en zijn gebouwd met hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage en scheuren.

Naast deze kenmerken bieden Samsung wasmachines ook een breed scala aan functies en instellingen om aan de specifieke behoeften van jouw huishouden te voldoen. Zo hebben sommige modellen een stoomfunctie om kreuken te verminderen en de kleding op te frissen, terwijl andere modellen een snelle wascyclus hebben voor drukke huishoudens die snel en efficiënt willen wassen.

Hoe reset en kalibreer je je Samsung Wasmachine?

Als je problemen hebt met je Samsung wasmachine, zoals foutcodes of storingen, kan het resetten van de machine soms helpen om deze problemen op te lossen. Hier is hoe je een Samsung wasmachine reset:

 1. Zet de machine uit en trek de stekker uit het stopcontact.
 2. Wacht een paar minuten en steek de stekker weer in het stopcontact.
 3. Zet de machine weer aan en controleer of de problemen zijn opgelost.

Als het resetten van de machine niet werkt, kan het kalibreren van de machine ook helpen om problemen op te lossen. Hier is hoe je een Samsung wasmachine kalibreert:

 1. Zet de machine aan en selecteer de katoencyclus op de hoogste temperatuur en centrifugeersnelheid.
 2. Voeg geen wasmiddel of wasgoed toe aan de machine.
 3. Druk op de knop "Opties" en selecteer "Kalibreren".
 4. Druk op start om het kalibratieproces te starten.
 5. Wacht tot het proces is voltooid en controleer of de problemen zijn opgelost.
 6. Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle problemen met je Samsung wasmachine kunnen worden opgelost door het resetten of kalibreren van de machine. Als je problemen blijft ondervinden, raadpleeg dan de handleiding van de machine of neem contact op met de klantenservice van Samsung voor verdere assistentie.

Samsung smartthings app voor samsung wasmachines

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om je Samsung wasmachine te bedienen en te monitoren, dan is de Samsung SmartThings-app een uitstekende optie. Met de SmartThings-app kun je je wasmachine op afstand bedienen, wascycli plannen en aanpassen en pushmeldingen ontvangen wanneer de cyclus is voltooid.

De Samsung SmartThings-app is gratis beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten en kan eenvoudig worden gedownload vanuit de app store. De app kan worden gekoppeld aan andere SmartThings-apparaten, zoals slimme thermostaten, beveiligingssystemen en verlichting, om een volledig geïntegreerde slimme woningervaring te creëren.

Tips voor het gebruik van je Samsung wasmachine

 • Gebruik het juiste wasmiddel: Zorg ervoor dat je het juiste wasmiddel gebruikt voor jouw Samsung wasmachine. Gebruik bij voorkeur vloeibaar wasmiddel en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Onderhoud de machine regelmatig: Om ervoor te zorgen dat je Samsung wasmachine optimaal blijft presteren, is het belangrijk om de machine regelmatig te onderhouden. Maak de machine regelmatig schoon en verwijder eventueel vuil en pluisjes uit de filter.

 • Volg de aanwijzingen op de verpakking: Om de beste resultaten te krijgen, is het belangrijk om de aanwijzingen op de verpakking van je wasmiddel en wasverzachter te volgen. Dit zorgt ervoor dat je kleding goed wordt gewassen en verzorgd.

 • Gebruik de juiste wascyclus: Gebruik de juiste wascyclus voor jouw kleding. Controleer de labels van je kledingstukken en kies de juiste wascyclus op basis van de stof en kleur.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een betrouwbare, energiezuinige en duurzame wasmachine, dan is een Samsung wasmachine een uitstekende keuze. Met hun innovatieve functies en technologieën bieden Samsung wasmachines een breed scala aan opties om aan de specifieke behoeften van jouw huishouden te voldoen, terwijl ze tegelijkertijd energiezuinig zijn en de prestaties leveren die je verwacht van een hoogwaardige wasmachine. Door de juiste onderhoudsprocedures te volgen en de juiste wascyclus te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je Samsung wasmachine optimaal blijft presteren en lang meegaat.

Of je nu op zoek bent naar een basismodel of een high-end wasmachine met alle toeters en bellen, Samsung heeft een model dat aan jouw behoeften voldoet. En als je problemen ondervindt met je Samsung wasmachine, zijn er verschillende manieren om deze op te lossen, zoals het resetten en kalibreren van de machine.

Hopelijk heeft deze blogpost je geholpen om meer te weten te komen over Samsung wasmachines en heb je enkele handige tips en trucs geleerd om het beste uit je Samsung wasmachine te halen. Met de juiste zorg en onderhoud kan je Samsung wasmachine je jarenlang van dienst zijn en ervoor zorgen dat je kleding er op hun best uitzien.

Veelgestelde vragen

Is Samsung een goed wasmachine merk?

Ja, Samsung is een goed wasmachine merk dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid, energiezuinigheid en duurzaamheid. Samsung biedt een breed scala aan wasmachines met innovatieve functies en technologieën om aan de specifieke behoeften van jouw huishouden te voldoen.

Welke Samsung wasmachine is de beste?

De beste Samsung wasmachine hangt af van jouw individuele behoeften en budget. Samsung biedt verschillende modellen met verschillende functies en specificaties. Enkele populaire modellen zijn de Samsung WW90TA049AE EcoBubble, de Samsung WW90T534AAW Autodose en de Samsung WW80T654ALX AddWash.

Hoe lang gaat een Samsung wasmachine mee?

Een Samsung wasmachine gaat gemiddeld 10 tot 12 jaar mee, afhankelijk van hoe goed de machine wordt onderhouden en gebruikt. Met de juiste zorg en onderhoud, zoals regelmatige reiniging en het vervangen van versleten onderdelen, kan een Samsung wasmachine langer meegaan.

Wat houdt EcoBubble in?

EcoBubble is een technologie die beschikbaar is op veel Samsung wasmachines. Deze technologie lost het wasmiddel op in water en lucht, zodat het snel en grondig door de kleding kan worden opgenomen. Dit betekent dat je op lagere temperaturen kunt wassen, zonder dat de kwaliteit van de was achteruit gaat, en zo bespaar je energie en geld op je energierekening.

Hoelang duurt kalibreren Samsung wasmachine?

De duur van het kalibratieproces voor een Samsung wasmachine varieert afhankelijk van het model en de specificaties van de machine. Over het algemeen duurt het kalibratieproces ongeveer 20 minuten tot een half uur. Het is belangrijk om de specifieke instructies in de handleiding van je wasmachine te volgen om ervoor te zorgen dat het kalibratieproces correct wordt uitgevoerd.