Een stille wasmachine kopen?

Een stille wasmachine kan veel voordelen bieden, vooral in situaties waarin het geluidsniveau een belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld als je een wasmachine hebt die zich dichtbij de slaapkamer bevindt of als je de wasmachine vaak gebruikt terwijl je aan het werk bent. Een stille wasmachine zorgt ervoor dat je ongestoord kunt slapen of werken zonder dat het geluid van de machine je stoort. Bovendien biedt een stille wasmachine ook voordelen in appartementen of flats waar meerdere huishoudens dicht op elkaar leven. Met een stille wasmachine kan iedereen genieten van een rustige omgeving zonder dat het geluid van een luidruchtige machine de sfeer verpest. Kortom, een stille wasmachine kan het dagelijks leven een stuk aangenamer maken en zorgen voor meer rust en stilte in huis.

Bosch WGG244A5NL i-DOS

Onze favoriet

De Bosch WGG244A5NL uit de serie 6 is een wasmachine met i-DOS doseersysteem, waardoor je wasgoed langer mooi blijft. De EcoSilence Drive motor zorgt voor weinig lawaai, waardoor je ook 's nachts of tijdens het thuiswerken een was kunt draaien. Met energieklasse A is de wasmachine zeer energiezuinig, waardoor je na 10 jaar tot €290,- aan energiekosten hebt bespaard. Met een vulgewicht van 9 kilogram heb je veel ruimte voor je beddengoed.

  • Kracht
  • Duurzaamheid
  • Prijs-kwaliteit
Bosch WUU28T40NL

2e beste keuze

Met de Bosch WUU28T40NL was je energiezuinig en snel je wasgoed. Met een vulgewicht van 8 kilogram heb je ruimte voor grote en kleine ladingen. SpeedPerfect zorgt ervoor dat je tot 65% sneller klaar bent. Hygiene Plus voegt een extra spoelbeurt toe en wast langer op een hoge temperatuur, waardoor je minder last hebt van huidirritatie. Het geluidniveau van 70 decibel zorgt ervoor dat je de wasmachine ook `s avonds aan kunt zetten zonder dat je er last van hebt.

  • Kracht
  • Duurzaamheid
  • Prijs-kwaliteit
Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

3e beste keuze

De Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos heeft 32 wasprogramma's die geschikt zijn voor zowel grote als kleine wasbeurten. Met de automatische dosering van TwinDos wasmiddel wordt er altijd precies genoeg gebruikt, waardoor je kleding en beddengoed langer als nieuw blijven. Je kunt je eigen wasmiddel en wasverzachter automatisch doseren door 2 lege Miele navulreservoirs te kopen: TwinDos 1 en 2, of je voegt het handmatig toe. 

  • Kracht
  • Duurzaamheid
  • Prijs-kwaliteit

Op deze pagina:

De voordelen en nadelen van een stille wasmachine

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, dan kan het geluidsniveau een belangrijke overweging zijn. Een stille wasmachine kan het dagelijks leven een stuk aangenamer maken, vooral als je de wasmachine vaak gebruikt terwijl je thuis aan het werk bent of terwijl je slaapt. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van een stille wasmachine.

Voordelen van een stille wasmachine

Minder geluidsoverlast

Een van de grootste voordelen van een stille wasmachine is dat deze minder geluidsoverlast veroorzaakt. Als je bijvoorbeeld een wasmachine hebt die zich in de buurt van je slaapkamer bevindt, kan het geluid van een luidruchtige machine je nachtrust verstoren. Met een stille wasmachine hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.

Geschikt voor elk moment van de dag

Een stille wasmachine is geschikt voor elk moment van de dag. Je kunt bijvoorbeeld je was draaien terwijl je aan het werk bent zonder dat het geluid van de machine je stoort. Ook 's nachts kun je de wasmachine laten draaien zonder dat je huisgenoten er last van hebben.

Betere concentratie

Als je een stille wasmachine hebt, kun je je beter concentreren op andere activiteiten. Bijvoorbeeld als je thuis werkt, kun je beter geconcentreerd blijven op je werk zonder dat het geluid van de wasmachine je stoort.

Nadelen van een stille wasmachine

Duurder in aanschaf

Een stille wasmachine is vaak duurder in aanschaf dan een reguliere wasmachine. Dit komt doordat er meer aandacht wordt besteed aan het geluidsniveau. Als je een beperkt budget hebt, kan een stille wasmachine dus een minder aantrekkelijke optie zijn.

Minder keuze

Als je op zoek bent naar een stille wasmachine, dan is het aanbod vaak beperkter dan bij reguliere wasmachines. Hierdoor kan het lastiger zijn om een wasmachine te vinden die aan al je wensen voldoet.

Langere wastijd

Een stille wasmachine kan soms langer doen over een wasbeurt dan een reguliere wasmachine. Dit komt doordat de machine vaak minder snel centrifugeert. Hierdoor kan het zijn dat je iets langer moet wachten voordat de was klaar is.

Tips bij het kiezen van een stille wasmachine

Als je besluit om een stille wasmachine aan te schaffen, dan zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Hieronder volgen een aantal tips:

Let op het geluidsniveau

Het geluidsniveau van een stille wasmachine kan verschillen. Let bij het kiezen van een wasmachine dus goed op het maximale geluidsniveau dat de machine produceert. Dit wordt vaak uitgedrukt in decibellen (dB).

Vergelijk de verschillende modellen

Als je op zoek bent naar een stille wasmachine, dan is het verstandig om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken op basis van de specificaties, prijs en eventuele reviews van andere gebruikers.

Let op de energieklasse

Een stille wasmachine kan ook een hoger energielabel hebben dan een reguliere wasmachine. Dit betekent dat de wasmachine zuiniger is en daardoor beter voor het milieu en je portemonnee. Let dus ook op het energielabel bij het kiezen van een stille wasmachine.

Overweeg een inverter motor

Een inverter motor kan ook bijdragen aan een stillere wasmachine. Deze motor is namelijk beter in staat om de snelheid en kracht van de machine aan te passen aan de hoeveelheid was. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt en is de machine ook stiller.

Kies voor een wasmachine met anti-trillingsysteem

Een anti-trillingsysteem kan ook helpen om geluidsoverlast te verminderen. Dit systeem zorgt ervoor dat de machine stabiel blijft staan tijdens het centrifugeren, waardoor er minder trillingen en dus minder geluid worden geproduceerd.

Conclusie

Een stille wasmachine kan veel voordelen bieden, zoals minder geluidsoverlast, betere concentratie en geschikt zijn voor elk moment van de dag. Echter, het kan ook duurder zijn in aanschaf en er is minder keuze in modellen. Bij het kiezen van een stille wasmachine is het belangrijk om op het geluidsniveau, de energieklasse, de motor en het anti-trillingsysteem te letten. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken die bij jouw wensen en budget past.

Veelgestelde vragen

Wat is de stilste wasmachine?

De stilste wasmachine is: Bosch WUU28T40NL

Hoeveel dB is een stille wasmachine?

Een stille wasmachine produceert meestal minder dan 50 decibel (dB) tijdens het wassen en minder dan 70 dB tijdens het centrifugeren. Sommige wasmachines kunnen echter nog stiller zijn en minder dan 40 dB produceren.

Waarom maakt mijn wasmachine veel lawaai met centrifugeren?

Als een wasmachine veel lawaai maakt tijdens het centrifugeren, kan dit verschillende oorzaken hebben. Een mogelijke oorzaak is dat de machine niet stabiel staat en trilt tijdens het centrifugeren. Een andere oorzaak kan zijn dat de lagers versleten zijn of dat er iets vastzit in de trommel. Uiteraard is dit per wasmachine ook verschillend. 

Wat is een stille was?

Een stille was is een wasbeurt waarbij de wasmachine minder geluid produceert dan normaal. Dit kan worden bereikt met behulp van een stille wasmachine, maar ook door de wasmachine op een stabiele ondergrond te plaatsen en de trommel niet te vol te laden. Ook kan het helpen om het centrifugeren op een lager toerental in te stellen.

Bosch WUU28T40NL

Onze favoriet

Met de Bosch WUU28T40NL was je energiezuinig en snel je wasgoed. Met een vulgewicht van 8 kilogram heb je ruimte voor grote en kleine ladingen. SpeedPerfect zorgt ervoor dat je tot 65% sneller klaar bent. Hygiene Plus voegt een extra spoelbeurt toe en wast langer op een hoge temperatuur, waardoor je minder last hebt van huidirritatie. Het geluidniveau van 70 decibel zorgt ervoor dat je de wasmachine ook `s avonds aan kunt zetten zonder dat je er last van hebt.

Bekijk prijs