De ultieme gids voor grote wasmachines

Ben je op zoek naar een grote wasmachine om al jouw wasgoed in één keer te kunnen wassen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze gids vind je alle informatie die je nodig hebt om de perfecte grote wasmachine te kiezen, zodat je tijd en moeite bespaart bij het wassen van je kleding.

Samsung WW90T534AAW Autodose

Onze favoriet

De Samsung WW90T534AAW van de 5000 serie heeft met Autodose altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, waardoor je was langer mooi blijft. Met een vulgewicht van 9 kilogram heeft de wasmachine een ruime trommel, waardoor je grote ladingen was in één keer kunt wassen. Het hygiënisch stoomprogramma verwijdert bacteriën en verdwijnen allergenen tijdens het wassen met stoom, waardoor je minder last hebt van een allergie. Met SmartThings koppel je de wasmachine aan je smartphone of tablet, waardoor je vanaf je telefoon een keuze maakt.

 • Kwaliteit
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Bosch WGG244A5NL i-DOS

2e beste keuze

De Bosch WGG244A5NL uit de serie 6 is een wasmachine met i-DOS doseersysteem, waardoor je wasgoed langer mooi blijft. De EcoSilence Drive motor zorgt voor weinig lawaai, waardoor je ook 's nachts of tijdens het thuiswerken een was kunt draaien. Met energieklasse A is de wasmachine zeer energiezuinig, waardoor je na 10 jaar tot €290,- aan energiekosten hebt bespaard. Met een vulgewicht van 9 kilogram heb je veel ruimte voor je beddengoed en met de SpeedPerfect functie was je tot 65% sneller, waardoor je op tijd klaar bent voor de sportschool.

 • Kwaliteit
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit
Haier HW90-B14959U1 i-Pro 5 Silence & Wifi

3e beste keuze

Met de Haier HW90-B14959U1 i-Pro 5 wasmachine bedien je gemakkelijk via je smartphone. De hOn app biedt je het juiste programma voor jouw was en laat je precies zien hoelang het duurt. Met een vulgewicht van 9 kilogram was je grote ladingen in één keer en dankzij de beladingssensoren verbruik je nooit meer energie dan nodig. Ook kleine ladingen was je in een grote trommel. Wil je je favoriete shirt aan, maar ruikt het niet helemaal fris meer? Gebruik dan het Refresh programma om het te verfrissen met stoom en oude geuren te verwijderen zonder het te wassen. 

 • Kwaliteit
 • Geluidsniveau
 • Prijs-kwaliteit

Op deze pagina:

Waarom kiezen voor een grote wasmachine?

Een grote wasmachine heeft een ruime trommelinhoud, wat ideaal is voor grote gezinnen of mensen met veel wasgoed. Door de grotere capaciteit kun je in één keer meer kleding wassen, waardoor je minder tijd kwijt bent aan deze huishoudelijke klus. Bovendien zijn grote wasmachines vaak uitgerust met geavanceerde technologieën en functies, waardoor ze effectiever en energiezuiniger zijn dan kleinere modellen.

De voordelen van een grote wasmachine op een rijtje:

 1. Meer wasgoed in één keer wassen, waardoor je tijd bespaart.
 2. Minder wasbeurten, wat beter is voor het milieu en je energierekening.
 3. Geavanceerde functies en technologieën voor een beter wasresultaat.

Hoe kies je de juiste grote wasmachine?

Er zijn diverse merken en modellen grote wasmachines op de markt, waardoor het kiezen van de juiste soms lastig kan zijn. Hier zijn enkele factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een grote wasmachine:

Capaciteit

De capaciteit van een grote wasmachine wordt uitgedrukt in kilogram (kg) en varieert meestal tussen de 8 en 12 kg. Afhankelijk van de grootte van je gezin en de hoeveelheid wasgoed die je wekelijks hebt, kun je bepalen welke capaciteit het beste bij jouw situatie past. Een gezin van vier personen heeft bijvoorbeeld meestal genoeg aan een wasmachine met een capaciteit van 9 kg.

Energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een grote wasmachine. Kijk naar het energielabel van de wasmachine, waarbij A+++ het meest energiezuinig is. Een energiezuinige wasmachine kan je op de lange termijn veel geld besparen op je energierekening.

Afmetingen

Hoewel een grote wasmachine meer capaciteit biedt, is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte in je huis. Meet de ruimte waar je de wasmachine wilt plaatsen en controleer de afmetingen van de wasmachine voordat je een aankoop doet.

Extra functies

Grote wasmachines hebben vaak geavanceerde functies die het wassen van je kleding nog eenvoudiger maken. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine met stoomfunctie of een koolborstloze wasmachine 

voor een stillere en duurzamere werking. Bepaal welke functies voor jou belangrijk zijn en kies een wasmachine die daaraan voldoet.

Merken en modellen

Er zijn verschillende merken en modellen grote wasmachines beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Enkele populaire merken zijn:

Neem de tijd om de verschillende merken en modellen te vergelijken, en lees reviews van andere gebruikers om een weloverwogen keuze te maken.

Wasmachine aansluiten

Na de aankoop van je grote wasmachine is het tijd om deze aan te sluiten. Het aansluiten van een wasmachine is meestal eenvoudig te doen met behulp van een stap-voor-stap handleiding voor het aansluiten van een wasmachine.

Onderhoud van je grote wasmachine

Een grote wasmachine heeft, net als elke andere wasmachine, regelmatig onderhoud nodig. Hier zijn enkele tips om je wasmachine in optimale conditie te houden:

 • Ontkalk je wasmachine regelmatig om kalkaanslag te voorkomen en de levensduur van je apparaat te verlengen.
 • Maak de filter van je wasmachine regelmatig schoon om te zorgen dat deze optimaal blijft functioneren.
 • Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel om zeepresten en verstoppingen te voorkomen.

Accessoires voor je grote wasmachine

Er zijn diverse accessoires beschikbaar die het gebruik van je grote wasmachine nog aangenamer maken, zoals:

Conclusie

Het kiezen van de juiste grote wasmachine kan een enorme impact hebben op je dagelijkse leven. Door een wasmachine met de juiste capaciteit, energie-efficiëntie en functies te selecteren, bespaar je tijd en geld op de lange termijn. Vergeet niet om de afmetingen van je wasmachine te controleren en onderzoek te doen naar de verschillende merken en modellen die beschikbaar zijn. Met de juiste keuze en goed onderhoud kan je grote wasmachine jarenlang een trouwe hulp zijn in het huishouden.