Beste inbouw wasmachine van 2023!

Als je in een klein appartement of een kleine woning woont, weet je hoe belangrijk het is om slimme oplossingen te vinden om ruimte te besparen. Een van de grootste uitdagingen is het vinden van een plek voor je wasmachine. Inbouw wasmachines zijn een uitstekende oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte manier om hun wasmachine op te bergen.

Bosch WIW24342EU - Serie 6 - Inbouw wasmachine

De Bosch WIW24342EU inbouw wasmachine is een slimme keuze voor mensen die op zoek zijn naar een wasmachine met veel handige functies en programma's. Met het AllergiePlus programma wordt je was extra hygiënisch gewassen, wat ideaal is voor mensen met allergieën of een gevoelige huid. En als je haast hebt, kun je de SpeedPerfect functie gebruiken, waarmee je programma's tot 65% sneller kunt draaien met hetzelfde resultaat. De ActiveWater Plus technologie zorgt ervoor dat er een minimale hoeveelheid water wordt gebruikt en de varioTrommel zorgt voor minder slijtage aan je kleding. En als de trommel vies is, kun je het trommelreinigingsprogramma gebruiken om de machine schoon te maken. Als je wasgoed bent vergeten, kun je de bijvulfunctie gebruiken om dit tijdens het programma toe te voegen. Met de Bosch WIW24342EU inbouw wasmachine krijg je dus een veelzijdige wasmachine met handige functies en programma's. Het enige nadeel is dat de was niet heel droog uit de machine komt door het toerental van 1200.

 • Gebruiksgemak
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs
Bosch WIW28542EU - Serie 8 - Inbouw wasmachine

De Bosch WIW28542EU inbouw wasmachine is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een wasmachine die past in een compacte ruimte, maar ook beschikt over krachtige functies. Met een vulcapaciteit van 8kg en 14 verschillende programma's, waaronder een stil nachtprogramma, donkere was en een trommelreinigingsprogramma met herinneringsfunctie, biedt deze wasmachine een scala aan opties om aan al je wasbehoeften te voldoen. De SpeedPerfect functie zorgt ervoor dat je tot 65% sneller kunt wassen met hetzelfde resultaat. Met de ActiveWater Plus technologie wordt de juiste hoeveelheid water gebruikt en met de bijvulfunctie kun je vergeten was gemakkelijk toevoegen. En met de varioTrommel wordt je wasgoed beschermd tegen slijtage. Met de EcoSilence Drive werkt de motor stiller en efficiënter, waardoor het energieverbruik wordt verminderd. Andere handige functies zijn het trommelreinigingsprogramma, de AquaStop, de anti-vibratiestand en de mogelijkheid om was toe te voegen tijdens het programma. Met al deze functies en de kwaliteit die je van Bosch mag verwachten, is de WIW28542EU een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte, maar krachtige inbouw wasmachine.

 • Gebruiksgemak
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs

Wat is een inbouw wasmachine?

Een inbouw wasmachine is een wasmachine die is ontworpen om in een kast of onder een aanrecht te worden geïnstalleerd. Het is een geweldige oplossing voor mensen die niet veel ruimte hebben in hun huis. De meeste inbouw wasmachines hebben dezelfde functionaliteit als gewone wasmachines, maar zijn compacter en kunnen eenvoudig in een kast of onder een aanrecht worden geplaatst.

Waarom kiezen voor een inbouw wasmachine?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het kiezen van een inbouw wasmachine. Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

Ruimtebesparend

Een inbouw wasmachine neemt minder ruimte in beslag dan een standaard wasmachine. Dit betekent dat je meer vloerruimte hebt om andere dingen op te slaan of om vrij te maken voor andere activiteiten.

Esthetisch aantrekkelijk

Inbouw wasmachines zijn ontworpen om in je interieur te passen. Dit betekent dat je de wasmachine niet meer hoeft te verbergen achter een gordijn of andere decoratie. Hierdoor oogt je huis een stuk strakker.

Stil

Inbouw wasmachines hebben de neiging om stiller te zijn dan gewone wasmachines. Dit betekent dat je niet gestoord wordt tijdens het wassen van je kleding.

Handig

Inbouw wasmachines zijn gemakkelijk te bereiken en te gebruiken. Je hoeft niet langer op je knieën te gaan om de was te doen of je wasmachine te laden en te ontladen.

Waardeverhogend

Een inbouw wasmachine kan de waarde van je huis verhogen. Dit komt omdat het een handige en ruimtebesparende functie biedt die aantrekkelijk is voor potentiële kopers.

Hoe kies je de juiste inbouw wasmachine?

Bij het kiezen van een inbouw wasmachine zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste factoren voor je op een rijtje gezet:

 1. Afmetingen: Het is belangrijk om de afmetingen van de inbouw wasmachine te controleren voordat je deze koopt. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om de wasmachine in een bestaande kast te installeren.

 2. Capaciteit: Inbouw wasmachines zijn meestal iets kleiner dan standaard wasmachines. Dit betekent dat ze over het algemeen een kleinere capaciteit hebben. Het is daarom belangrijk om te controleren of de capaciteit van de inbouw wasmachine voldoet aan jouw wasbehoeften.

 3. Energie-efficiëntie: Inbouw wasmachines zijn verkrijgbaar in verschillende energie-efficiëntieklassen. Het is belangrijk om te kiezen voor een inbouw wasmachine met een hoge energie-efficiëntieklasse, omdat deze zuiniger omgaat met energie en dus beter is voor het milieu en voor je portemonnee.

 4. Wasprogramma's: Het is belangrijk om te controleren welke wasprogramma's beschikbaar zijn op de inbouw wasmachine. Sommige inbouw wasmachines hebben beperkte wasprogramma's in vergelijking met standaard wasmachines. Controleer daarom of de inbouw wasmachine de wasprogramma's biedt die jij nodig hebt.

 5. Geluidsniveau: Inbouw wasmachines zijn meestal stiller dan standaard wasmachines. Het is echter nog steeds belangrijk om te controleren wat het geluidsniveau is van de inbouw wasmachine voordat je deze koopt. Zo voorkom je dat je toch nog gestoord wordt door een te luidruchtige wasmachine.

Tips voor het installeren van een inbouw wasmachine

Het installeren van een inbouw wasmachine kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je de inbouw wasmachine op de juiste manier installeert:

 1. Meet de beschikbare ruimte: Meet de beschikbare ruimte waar je de inbouw wasmachine wilt installeren om er zeker van te zijn dat de wasmachine past.

 2. Controleer de water- en afvoeraansluitingen: Zorg ervoor dat je de water- en afvoeraansluitingen hebt gecontroleerd voordat je begint met installeren. Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, vraag dan hulp van een professional.

 3. Verwijder de deur van de kast: Verwijder de deur van de kast waarin je de inbouw wasmachine wilt installeren, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot de wasmachine.

 4. Plaats de inbouw wasmachine op de juiste plaats: Plaats de inbouw wasmachine op de juiste plaats en controleer of deze waterpas staat.

 5. Installeer de deurpaneel: Installeer het deurpaneel van de kast op de inbouw wasmachine om ervoor te zorgen dat de wasmachine goed verborgen blijft.

Conclusie

Inbouw wasmachines zijn een geweldige oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte manier om ruimte te besparen in hun huis. Ze zijn ruimtebesparend, esthetisch aantrekkelijk, stil, handig en kunnen de waarde van je huis verhogen. Bij het kiezen van een inbouw wasmachine is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen, capaciteit, energie-efficiëntie, wasprogramma's en geluidsniveau. Met de juiste installatie en zorgvuldigheid kan je genieten van de voordelen van een inbouw wasmachine.

Zoals we hebben besproken, is het installeren van een inbouw wasmachine een uitdaging die zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Het is belangrijk om de beschikbare ruimte te meten, de water- en afvoeraansluitingen te controleren en het deurpaneel van de kast te installeren om de wasmachine goed te verbergen.

Al met al biedt een inbouw wasmachine vele voordelen en kan het een geweldige oplossing zijn voor mensen die op zoek zijn naar ruimtebesparende opties in hun huis. Door de juiste inbouw wasmachine te kiezen en deze op de juiste manier te installeren, kun je optimaal genieten van de voordelen van een inbouw wasmachine.

Veelgestelde vragen

Kun je een wasmachine inbouwen?

Ja, je kunt een wasmachine inbouwen. Een inbouw wasmachine wordt in een kast geplaatst en het deurpaneel van de kast wordt geïnstalleerd om de wasmachine te verbergen. Hierdoor ontstaat een strak en naadloos uiterlijk.

Waarom inbouw wasmachine?

Een inbouw wasmachine is een goede optie voor mensen die ruimte willen besparen in hun huis. Door de wasmachine in een kast te plaatsen, wordt deze niet langer als losstaand apparaat in de ruimte gezien. Hierdoor wordt niet alleen ruimte bespaard, maar ook het uiterlijk van de ruimte verbeterd.

Waarom is inbouw duurder?

Een inbouw wasmachine is duurder dan een standaard wasmachine omdat deze speciaal is ontworpen om in een kast te worden geplaatst. De wasmachine heeft bijvoorbeeld een aangepaste afmeting en er zijn extra onderdelen nodig om het deurpaneel van de kast te installeren. Dit maakt de productiekosten hoger en deze kosten worden doorberekend aan de klant.

Hoe wasmachine in kast plaatsen?

Om een wasmachine in een kast te plaatsen, moet je eerst de beschikbare ruimte in de kast meten. Vervolgens moet je de water- en afvoeraansluitingen controleren om er zeker van te zijn dat deze in de kast aanwezig zijn. Daarna kun je de wasmachine in de kast plaatsen en het deurpaneel van de kast installeren om de wasmachine te verbergen. Het is belangrijk om deze stappen zorgvuldig uit te voeren om ervoor te zorgen dat de wasmachine veilig en correct is geïnstalleerd. Het is aan te raden om een professionele installateur te raadplegen om ervoor te zorgen dat de installatie op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Bosch WIW28542EU - Serie 8 - Inbouw wasmachine

Onze favoriet

De Bosch WIW28542EU inbouw wasmachine is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een wasmachine die past in een compacte ruimte, maar ook beschikt over krachtige functies. Met een vulcapaciteit van 8kg en 14 verschillende programma's, waaronder een stil nachtprogramma, donkere was en een trommelreinigingsprogramma met herinneringsfunctie, biedt deze wasmachine een scala aan opties om aan al je wasbehoeften te voldoen. De SpeedPerfect functie zorgt ervoor dat je tot 65% sneller kunt wassen met hetzelfde resultaat. Met de ActiveWater Plus technologie wordt de juiste hoeveelheid water gebruikt en met de bijvulfunctie kun je vergeten was gemakkelijk toevoegen. En met de varioTrommel wordt je wasgoed beschermd tegen slijtage. Met de EcoSilence Drive werkt de motor stiller en efficiënter, waardoor het energieverbruik wordt verminderd. Andere handige functies zijn het trommelreinigingsprogramma, de AquaStop, de anti-vibratiestand en de mogelijkheid om was toe te voegen tijdens het programma. Met al deze functies en de kwaliteit die je van Bosch mag verwachten, is de WIW28542EU een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte, maar krachtige inbouw wasmachine.

Bekijk prijs