Beste Siemens Wasmachine

Een wasmachine is een onmisbaar apparaat in onze huizen. Het is een apparaat dat we dagelijks gebruiken en dat ons helpt om onze kleding schoon te houden. Siemens is een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. In deze blogpost bespreken we de beste Siemens wasmachines op de markt, inclusief de Siemens IQ500 en Siemens IQ700, en geven we tips over hoe je je Siemens wasmachine kunt resetten en hoe je om kunt gaan met een E18-foutmelding.

De beste keuzes

Siemens WG44G107NL

Onze favoriet

De Siemens WG44G107NL is een wasmachine met een anti-vlekkensysteem dat het wasprogramma aanpast op het type vlek, waardoor hardnekkige vlekken zoals rode wijn en olie verwijderd worden. Met een vulgewicht van 9 kilogram is deze wasmachine geschikt voor een grote lading wasgoed, waardoor je al je beddengoed in één keer kunt wassen. Met energieklasse A verbruik je zeer zuinig en bespaar je over de levensduur tot € 290,- op je energiekosten.

 • Kwaliteit
 • Duurzaamheid
 • Geluidsniveau
Siemens WU14UT20NL

2e beste keuze

De Siemens WU14UT20NL is een energiezuinige wasmachine met energieklasse A, waarmee je gemiddeld tot €290,- bespaart over de levensduur. De 8 kilogram ruime trommel is geschikt voor zowel grote als kleine ladingen wasgoed. Met het touchscreen kies je uit 15 wasprogramma's, waaronder het speciale outdoorprogramma voor sportkleding en wandelbroeken. Met varioSpeed kun je het wasprogramma ook korten als je bijvoorbeeld je blouse vanavond nog aan wilt. 

 • Kwaliteit
 • Duurzaamheid
 • Geluidsniveau
Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing

3e beste keuze

De Siemens WM14VK0CFG heeft een ruime trommel van 9 kilogram en 19 programma's waaruit je kunt kiezen. Met de varioSpeed optie verkort je de wastijd met 60%. De automaat beschikt over iSensoric, waardoor sensoren het water- en energieverbruik aanpassen aan de hoeveelheid wasgoed. Ook voegt de automaat automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe, zodat je niet meer zelf hoeft te doseren. Mocht je nog iets vergeten zijn, dan kun je dit alsnog toevoegen met de pauze-knop.

 • Kwaliteit
 • Duurzaamheid
 • Geluidsniveau

Op deze pagina:

Siemens wasmachine

Een Siemens wasmachine staat bekend om zijn hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Siemens heeft verschillende soorten wasmachines, variërend van de eenvoudige modellen tot de meer geavanceerde modellen zoals de Siemens IQ500 en IQ700. De Siemens wasmachine heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere wasmachines, zoals een laag geluidsniveau, een energiezuinig ontwerp en een lange levensduur.

Siemens IQ800 wasmachine

Siemens biedt ook de IQ800 wasmachine aan, die tot de top van hun assortiment behoort. Met een capaciteit van 9 kg en een energieklasse van A+++, biedt de Siemens IQ800 een zeer efficiënte en zuinige manier van wassen. Het is uitgerust met de meest geavanceerde functies, waaronder de i-Dos automatische doseersysteem, de anti-vlekken technologie en een zelfreinigende wasmiddellade. Bovendien heeft de Siemens IQ800 een groot LED-display en kun je het apparaat bedienen via een app op je smartphone. Als je bereid bent om te investeren in een hoogwaardige wasmachine met alle nieuwste functies, dan is de Siemens IQ800 zeker een aanrader.

Siemens IQ700 wasmachine

De Siemens IQ700 is nog geavanceerder dan de IQ500. Deze wasmachine heeft een capaciteit van 9 kg en een energieklasse van A+++. De Siemens IQ700 heeft ook een aantal handige functies, zoals een automatisch doseringssysteem en een app die je op je smartphone kunt downloaden om de wasmachine op afstand te bedienen. Met de Siemens IQ700 wasmachine kun je op een efficiënte en geavanceerde manier je was doen.

Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing

De Siemens WM14VK0CFG heeft een ruime trommel van 9 kilogram en 19 programma's waaruit je kunt kiezen. Met de varioSpeed optie verkort je de wastijd met 60%. De automaat beschikt over iSensoric, waardoor sensoren het wasgoed meten en het water- en energieverbruik aanpassen. Ook voegt de automaat automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe, waardoor je niet meer zelf hoeft te doseren. Mocht je nog iets vergeten zijn, dan kun je dit alsnog toevoegen met de pauze-knop.

 • Kwaliteit
 • Duurzaamheid
 • Geluidsniveau
Klik voor de beste prijs

Siemens IQ500 wasmachine

De Siemens IQ500 is een van de beste wasmachines op de markt. Deze wasmachine heeft een grote capaciteit van 8 kg en een energieklasse van A+++. De Siemens IQ500 is ook uitgerust met verschillende geavanceerde functies, zoals een automatisch doseringssysteem en een trommelreinigingsprogramma. Met deze wasmachine kun je je kleding op een zeer effectieve en energiezuinige manier wassen.

Siemens WU14UT20NL

De Siemens WU14UT20NL is een energiezuinige wasmachine met energieklasse A, waarmee je gemiddeld tot ?290,- bespaart over de levensduur. De 8 kilogram ruime trommel is geschikt voor zowel grote als kleine ladingen wasgoed. Met het touchscreen kies je uit 15 wasprogramma's, waaronder het speciale outdoorprogramma voor sportkleding en wandelbroeken. Met varioSpeed kun je het wasprogramma ook korten als je bijvoorbeeld je blouse vanavond nog aan wilt. De zelfreinigende wasmiddellade spoelt na elke wasbeurt schoon, zodat er geen zeepresten achterblijven. Met een geluidsniveau van 72 decibel heb je geen last van harde geluiden, waardoor je het apparaat gerust naast je thuiswerkplek of slaapkamer kunt zetten.

 • Kwaliteit
 • Duurzaamheid
 • Geluidsniveau
Klik voor de beste prijs

Siemens IQ300 wasmachine

Naast de Siemens IQ500 en IQ700, biedt Siemens ook de IQ300 wasmachine. De Siemens IQ300 is een van de meer betaalbare opties in het assortiment, maar biedt nog steeds veel geavanceerde functies. Met een capaciteit van 8 kg en een energieklasse van A+++, is deze wasmachine zeer efficiënt en zuinig in gebruik. De Siemens IQ300 beschikt ook over functies zoals een automatisch doseringssysteem en een speciaal programma voor het wassen van donkere kleding. Als je op zoek bent naar een betaalbare wasmachine met veel geavanceerde functies, dan is de Siemens IQ300 zeker het overwegen waard.

Siemens WM14N250NL

Met de Siemens WM14N250NL was je altijd zuinig, ook als je de 8 kilogram ruime trommel niet helemaal vult. Met 15 programma's, waaronder het hygi├źneprogramma voor lakens en de varioSpeed functie voor extra snel wassen, ben je altijd klaar. De zelfreinigende wasmiddellade en iSensoric sensoren zorgen ervoor dat je niet meer energie en water verbruikt dan nodig is, waardoor je weer bespaart op je energierekening.

 • Kwaliteit
 • Duurzaamheid
 • Geluidsniveau
Klik voor de beste prijs

Siemens wasmachine resetten

Soms kan het nodig zijn om je Siemens wasmachine te resetten. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als de wasmachine niet goed functioneert of als er een storing is opgetreden. Het resetten van je Siemens wasmachine is een eenvoudig proces dat je zelf kunt uitvoeren. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Haal de stekker van de wasmachine uit het stopcontact.

 2. Wacht 30 seconden.

 3. Steek de stekker weer in het stopcontact.

 4. Zet de wasmachine aan.

 5. Kies het gewenste programma en start de wasmachine.

Siemens wasmachine E18-foutmelding

Als je Siemens wasmachine een E18-foutmelding geeft, betekent dit dat er een probleem is met de waterafvoer. Dit kan veroorzaakt worden door een verstopping of een defecte pomp. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om het probleem op te lossen:

 1. Controleer of de afvoerslang niet verstopt is. Reinig de afvoerslang indien nodig.

 2. Controleer of de afvoerpomp niet defect is. Als de afvoerpomp defect is, moet deze worden vervangen.

 3. Controleer of er geen voorwerpen vastzitten in de afvoerpomp of de afvoerslang. Verwijder eventuele voorwerpen en start de wasmachine opnieuw.

 4. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met de klantenservice van Siemens.

Conclusie

Een Siemens wasmachine is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare wasmachine. Siemens biedt een breed scala aan wasmachines, van de eenvoudige modellen tot de meer geavanceerde modellen zoals de Siemens IQ500 en IQ700. Met de geavanceerde functies en het energiezuinige ontwerp van de Siemens wasmachines, kun je je kleding op een zeer effectieve en efficiënte manier wassen.

Als je problemen ondervindt met je Siemens wasmachine, zoals een E18-foutmelding, zijn er stappen die je kunt volgen om het probleem op te lossen. Het resetten van je Siemens wasmachine is een eenvoudig proces dat je zelf kunt uitvoeren, en als je een E18-foutmelding krijgt, kun je de afvoerslang en -pomp controleren om te zien of er problemen zijn.

Kortom, als je op zoek bent naar een wasmachine van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, is een Siemens wasmachine een uitstekende keuze. Met de geavanceerde functies en het energiezuinige ontwerp kun je je kleding op een efficiënte en effectieve manier wassen. En als je problemen ondervindt, zijn er stappen die je kunt volgen om het probleem op te lossen en je wasmachine weer optimaal te laten functioneren.

Veelgestelde vragen

Is Siemens een goed merk wasmachine?

Ja, Siemens is een zeer goed merk wasmachine. Het merk staat bekend om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid, en biedt een breed scala aan wasmachines met geavanceerde functies en een energiezuinig ontwerp.

Is Siemens hetzelfde als Bosch?

Ja, Siemens en Bosch zijn beide merken van de Bosch Group, een Duits technologiebedrijf dat zich richt op huishoudelijke apparaten en industriële technologieën. Beide merken bieden kwalitatief hoogwaardige wasmachines en andere huishoudelijke apparaten.

Hoeveel jaar gaat een Siemens wasmachine mee?

Een Siemens wasmachine gaat meestal 8-12 jaar mee, afhankelijk van het model en de frequentie van gebruik. Met regelmatig onderhoud en juist gebruik kan de levensduur van de wasmachine worden verlengd.

Wat is het verschil tussen Siemens IQ500 en IQ700?

De Siemens IQ500 en IQ700 zijn beide geavanceerde wasmachines, maar de IQ700 heeft een grotere capaciteit (9 kg in plaats van 8 kg) en biedt meer geavanceerde functies, zoals de mogelijkheid om de wasmachine op afstand te bedienen met een smartphone-app en de Home Connect-functie. De IQ700 is ook iets duurder dan de IQ500.