De beste AEG Wasmachines van 2023

Goed nieuws voor wie op zoek is naar een betrouwbare wasmachine van hoge kwaliteit: AEG heeft een breed assortiment aan wasmachines die aan alle behoeften en budgetten voldoen. In deze blogpost bespreken we enkele van de beste AEG-wasmachines op de markt, waaronder de AEG Lavamat wasmachine. Ook geven we enkele tips voor het resetten van een AEG wasmachine en hoe je de beste aanbiedingen voor AEG wasmachines kunt vinden.

AEG L7FE794CBS ProSteam 9KG

Onze favoriet

De AEG wasmachine L7FE794CBS ProSteam vermindert kreukels en bespaart strijktijd dankzij de handige stoomfunctie. Met de 'Plus Steam' knop voeg je eenvoudig stoom toe aan het einde van het wasprogramma. Het stoomprogramma is handig voor het opfrissen van shirts zonder vlekken te verwijderen.

 • Gebruiksgemak
 • Wasresultaat
 • Geluidsniveau
AEG LR86CB86 PowerCare 8KG

2e beste keuze

Met de AEG wasmachine uit de 8000 serie, de LR86CB86, kun je tot wel 8 kilogram wasgoed in één keer schoonmaken dankzij het PowerCare systeem. Dit innovatieve systeem zorgt ervoor dat het wasmiddel gelijkmatig wordt verspreid, zodat zelfs hardnekkige vlekken worden verwijderd op een lage temperatuur.

 • Gebruiksgemak
 • Wasresultaat
 • Geluidsniveau
AEG LF62CS86 ProSense 8KG

3e beste keuze

Met de AEG LF62CS86 wasmachine ben je altijd zuinig, zelfs als je de ruime trommel van 8 kilogram niet helemaal vult. De wasmachine beschikt over slimme ProSense sensoren die nauwkeurig meten hoeveel wasgoed er in de trommel zit, waardoor de programmaduur automatisch wordt aangepast.

 • Gebruiksgemak
 • Wasresultaat
 • Geluidsniveau

Op deze pagina:

AEG wasmachine: betrouwbaarheid en kwaliteit

Als je op zoek bent naar een betrouwbare wasmachine van hoge kwaliteit, dan is AEG een uitstekende keuze. AEG is al meer dan 130 jaar actief in de huishoudelijke apparatuur en heeft in die tijd een reputatie opgebouwd als een van de meest betrouwbare en innovatieve merken op de markt. De wasmachines van AEG zijn ontworpen om lang mee te gaan en zijn voorzien van de nieuwste technologieën om de beste wasresultaten te garanderen.

AEG Lavamat wasmachine: de ideale keuze voor een grondige reiniging

Een van de populairste AEG-wasmachines op de markt is de AEG Lavamat wasmachine. Deze wasmachine is ontworpen om een grondige reiniging van je kleding te garanderen, zelfs bij de meest hardnekkige vlekken. Met een capaciteit van 9 kg is deze wasmachine ideaal voor gezinnen die regelmatig grote hoeveelheden wasgoed moeten wassen.

De AEG Lavamat wasmachine is voorzien van een groot aantal functies en programma's die ervoor zorgen dat je kleding altijd schoon en fris uit de wasmachine komt. Zo beschikt de wasmachine over een speciaal programma voor sportkleding, een anti-allergie programma en een programma voor delicate stoffen. Bovendien is de wasmachine energiezuinig en heeft het een A+++ energielabel, wat betekent dat het apparaat tot wel 30% zuiniger is dan de minimale vereisten voor energie-efficiëntie.

AEG wasmachines met 9 kg vulgewicht

Met een vulgewicht van 9 kilogram zijn de AEG wasmachines ideaal voor gezinnen die veel wasgoed hebben. Zo kun je in één keer grote hoeveelheden kleding en beddengoed wassen zonder dat je de wasmachine hoeft te overbelasten. Bovendien zijn de AEG wasmachines uitgerust met slimme sensoren die de hoeveelheid wasgoed meten en automatisch het wasprogramma aanpassen. Hierdoor verbruik je nooit meer water en energie dan nodig is.

De beste AEG wasmachine met 9kg vulgewicht

AEG L7FE794CBS ProSteam 9KG

De AEG L7FE794CBS ProSteam is een wasmachine met een stoomfunctie die kreukels vermindert en met de 'Plus Steam' knop stoom toevoegt aan het einde van het wasprogramma. Het stoomprogramma is ideaal om kleding op te frissen zonder vlekken. Met een vulgewicht van 9 kilogram is de wasmachine geschikt voor grote ladingen kleding of handdoeken, maar ook voor kleinere huishoudens met veel beddengoed. Met energieklasse A was je zeer energiezuinig en de ProSense beladingssensor past het wasprogramma aan wanneer je minder wasgoed hebt, waardoor je niet meer water en energie verbruikt dan nodig.

 • Gebruiksgemak
 • Wasresultaat
 • Geluidsniveau
Klik voor de beste prijs

AEG wasmachines met 8 kg vulgewicht

Voor kleinere gezinnen of huishoudens die minder wasgoed hebben, zijn de AEG wasmachines met een vulgewicht van 8 kilogram een uitstekende keuze. Deze wasmachines hebben alle geavanceerde functies die je nodig hebt voor schone en frisse kleding, maar zijn compacter en efficiënter in het gebruik van water en energie. Zo bespaar je geld en draag je bij aan een duurzamere wereld.

De beste AEG wasmachine met 8kg vulgewicht

AEG LR73CW86 ProSteam 8KG

De AEG LR73CW86 (7000 serie) is een energiezuinige wasmachine met energieklasse A-10%, waarmee je gemiddeld tot €320,- op je energierekening bespaart. Met een vulgewicht van 8 kilogram is deze wasmachine geschikt voor kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen. De stoomfunctie vermindert kreukels en het programma 'hygiëne' verwijdert bacteriën en allergenen met stoom, waardoor de wasmachine ook geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of die veel babykleertjes wassen. De ProSense beladingssensor zorgt ervoor dat je wasgoed niet langer dan nodig in de trommel zit, waardoor je tijd en energie bespaart.

 • Gebruiksgemak
 • Wasresultaat
 • Geluidsniveau
Klik voor de beste prijs

AEG wasmachines met PowerCare

De AEG wasmachines met PowerCare zijn uitgerust met een geavanceerde technologie die het wasmiddel gelijkmatig verdeelt over je wasgoed. Hierdoor worden vlekken verwijderd, zelfs op lage temperaturen, waardoor je energie bespaart. Deze wasmachines zijn ook voorzien van een koolborstelloze motor die zorgt voor minder geluid en trillingen, zodat je ongestoord je was kunt doen.

De beste AEG wasmachine met PowerCare

AEG LR86CB86 PowerCare

Onze favoriet

De AEG LR86CB86 (8000 serie) wasmachine is een energiezuinig apparaat met een energieklasse A-20%, waardoor je tot €360,- kunt besparen over de levensduur. Het PowerCare systeem verspreidt het wasmiddel gelijkmatig, waardoor je vlekken ook op een lage temperatuur kunt verwijderen. Met de 'PowerClean 59 min' functie was je een halfvolle trommel binnen één uur schoon. De trommel is geschikt voor kleine en grote wasjes voor 2 of 3 personen. Met de stoomfunctie kun je kreukels verminderen en beddengoed centrifugeren.

 • Gebruiksgemak
 • Wasresultaat
 • Geluidsniveau
AEG L8FE794CBV ÖKOMix UniversalDose

2e beste keuze

Met de AEG L8FE794CBV wasmachine was je grote ladingen beddengoed in één keer schoon. Met 9 kilogram vulgewicht heb je voldoende ruimte voor regelmatige wasbeurten. De UniversalDose wasmiddellade maakt het gebruik van wasmiddelpods nog gemakkelijker. Door gerichte waterstralen lost het wasmiddel sneller op, waardoor vlekken beter verdwijnen. Met het ÖKOPower programma was je een halve lading wasgoed na één uur schoon. De ÖKOMix technologie verspreidt water en wasmiddel van bovenaf.

 • Gebruiksgemak
 • Wasresultaat
 • Geluidsniveau
AEG LR8594BN4 PowerCare

3e beste keuze

Met de AEG LR8594BN4 krijg je schone kleding, dankzij de PowerCare technologie die het wasmiddel vooraf met water mengt en gelijkmatig over je kleren verdeelt. Vlekken zoals koffie- of grasvlekken verdwijnen ook met een snel of koud programma. Met de Steam Refresh functie kun je kreukels en geurtjes uit je kleren verwijderen. De trommel heeft een capaciteit van 9 kilogram wasgoed en de ProSense sensor past de programmaduur aan op de hoeveelheid wasgoed, waardoor je energie en water bespaart.

 • Gebruiksgemak
 • Wasresultaat
 • Geluidsniveau

AEG wasmachines met ProSteam

De AEG wasmachines met ProSteam zorgen ervoor dat je minder tijd hoeft te besteden aan strijken. De stoomfunctie van deze wasmachines vermindert kreukels en laat je kleding er gladder uitzien. Je kunt ook het stoomprogramma selecteren om je kleding op te frissen zonder vlekken te verwijderen. Bovendien zijn de AEG wasmachines met ProSteam energiezuinig en beschikken ze over een ProSense beladingssensor die het wasprogramma automatisch aanpast op basis van de hoeveelheid wasgoed.

De beste AEG wasmachine met ProSteam

AEG LR73CW86 ProSteam

De AEG LR73CW86 (7000 serie) is een energiezuinige wasmachine met energieklasse A-10%, waarmee je gemiddeld tot ?320,- op je energierekening bespaart. Met een vulgewicht van 8 kilogram is deze wasmachine geschikt voor kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen. De stoomfunctie vermindert kreukels en strijkt je overhemden glad in de trommel, waardoor je sneller klaar bent met strijken. Daarnaast heeft de wasmachine een hygiëneprogramma dat bacteriën en allergenen met stoom verwijdert, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of die veel babykleertjes wassen. De ProSense beladingssensor zorgt ervoor dat je wasgoed niet langer dan nodig in de trommel zit, waardoor je tijd en energie bespaart.

 • Gebruiksgemak
 • Wasresultaat
 • Geluidsniveau
Klik voor de beste prijs

AEG wasmachine en droger sets

Als je op zoek bent naar een wasmachine en droger set van hoge kwaliteit, dan zijn de AEG wasmachine en droger sets een uitstekende keuze. Deze sets zijn speciaal ontworpen om samen te werken en bieden de beste prestaties en efficiëntie. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten en modellen, zodat je de perfecte combinatie kunt vinden die past bij jouw behoeften en budget.

AEG wasmachine aanbieding: de beste deals voor AEG wasmachines

Als je op zoek bent naar de beste deal voor een AEG wasmachine, dan zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de specificaties van de wasmachine om er zeker van te zijn dat het aan je behoeften voldoet. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar reviews en beoordelingen van andere gebruikers om te zien hoe tevreden ze zijn met de wasmachine.

Een andere manier om de beste aanbiedingen voor AEG wasmachines te vinden is door online te zoeken naar kortingscodes en acties. Veel online retailers bieden kortingen en promoties aan op wasmachines, dus het is de moeite waard om hier naar te zoeken voordat je een aankoop doet.

AEG wasmachine resetten: hoe doe je dat?

Als je problemen hebt met je AEG wasmachine en deze wilt resetten, dan zijn er enkele stappen die je kunt volgen. Ten eerste is het belangrijk om de stekker uit het stopcontact te halen en de machine even te laten rusten. Vervolgens kun je de machine opnieuw opstarten en kijken of het probleem is opgelost. Als dit niet het geval is, dan kun je de handleiding van de wasmachine raadplegen of contact opnemen met de klantenservice van AEG voor verdere instructies.

Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan bij het resetten van een AEG wasmachine, om te voorkomen dat je de machine beschadigt. Volg altijd de instructies van de fabrikant en neem contact op met de klantenservice als je twijfelt over wat je moet doen.

Conclusie

Een AEG wasmachine is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en hoogwaardige wasmachine. Of je nu op zoek bent naar de AEG Lavamat wasmachine of een andere AEG-wasmachine, er zijn veel opties beschikbaar die aan je behoeften en budget voldoen. Door op zoek te gaan naar de beste aanbiedingen en kortingen, kun je ook geld besparen op je aankoop.

Als je problemen hebt met je AEG wasmachine, is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan bij het resetten van de machine en de instructies van de fabrikant te volgen. Door je wasmachine goed te onderhouden en te verzorgen, kun je ervoor zorgen dat het apparaat lang meegaat en de beste wasresultaten blijft leveren.

Veelgestelde vragen

Is AEG een goed merk wasmachine?

Ja, AEG staat bekend als een betrouwbaar en hoogwaardig merk van huishoudelijke apparaten, waaronder wasmachines. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van het produceren van kwalitatief hoogwaardige producten.

Is AEG hetzelfde als Bosch?

Nee, AEG en Bosch zijn twee verschillende merken die eigendom zijn van verschillende moederbedrijven. AEG is eigendom van Electrolux, terwijl Bosch onderdeel is van de Bosch Group.

Hoe lang gaat een AEG wasmachine mee?

De levensduur van een AEG wasmachine hangt af van verschillende factoren, waaronder het model, het gebruik en het onderhoud. Over het algemeen gaan wasmachines van hoge kwaliteit, zoals die van AEG, gemiddeld 10 tot 15 jaar mee.

Is AEG hetzelfde als Electrolux?

AEG is eigendom van Electrolux, maar het zijn wel verschillende merken met hun eigen productlijnen en ontwerpen.

Wat kost een nieuwe AEG wasmachine?

De prijs van een nieuwe AEG wasmachine varieert afhankelijk van het model en de functies. Over het algemeen kun je rekenen op prijzen tussen de 500 en 1500 euro.

AEG L7FE794CBS ProSteam

Onze favoriet

De AEG L7FE794CBS ProSteam wasmachine is de perfecte oplossing voor het verminderen van kreukels dankzij de innovatieve stoomfunctie. Met een druk op de 'Plus Steam' knop aan het einde van het wasprogramma, voeg je eenvoudig stoom toe waardoor je snel klaar bent met strijken. Ook het stoomprogramma is handig voor het opfrissen van kleding zonder vlekken te verwijderen. Met een vulgewicht van 9 kilogram is deze wasmachine geschikt voor grote ladingen kleding en handdoeken, maar ook voor kleinere huishoudens. Met een energieklasse A wast de machine zeer energiezuinig en de ProSense beladingssensor past het wasprogramma aan op basis van de hoeveelheid wasgoed, waardoor je nooit meer water en energie verbruikt dan nodig is.

Bekijk prijs