De beste wasmachine en droger set

Een wasmachine en droger set is de ideale oplossing voor huishoudens die op zoek zijn naar gemak, ruimtebesparing en een schone was. Het hebben van een wasmachine en droger in 1 is niet alleen handig, maar het kan ook veel geld besparen op energierekeningen en onderhoudskosten.

Er zijn verschillende soorten wasmachine droger combinaties op de markt, zoals een droger op wasmachine set, wasmachine en droger op elkaar geplaatst of een geïntegreerde wasmachine droger combi. In deze blogpost bespreken we de voordelen van deze verschillende opties en bekijken we enkele populaire merken, zoals Miele, Samsung en Bosch.

Bosch WGG244A5NL i-DOS + Bosch WQG233D1NL

Onze favoriet

Met de Bosch WGG244A5NL i-DOS + Bosch WQG233D1NL wasmachine en wasdroger set bespaar je flink op je energierekening. De trommel heeft ruimte voor 9 kilogram wasgoed en de droger 8 kilogram. Met het i-DOS systeem voegt de wasmachine automatisch precies de juiste hoeveelheid wasmiddel toe aan de lading was. Met het AutoDry systeem stopt het programma precies wanneer je was droog is. Kies je voor het Hygiene Plus programma? Dan verdwijnen bacteriën en allergenen goed uit je schone lakens.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Samsung WW80T654ALX AddWash + Samsung DV80T6220LX

2e beste keuze

Met de Samsung WW80T654ALX AddWash + Samsung DV80T6220LX wasmachine en droogkast haal je een energiezuinige blikvanger in huis. De wasmachine heeft programma's voor verschillende soorten wasgoed en met de AI Control technologie wordt het beste droogprogramma geselecteerd. De droogkast heeft een A+++ energiezuinigheid en programma's voor beddengoed, overhemden en handdoeken. Met AirWash fris je een muf shirt op met lucht, zonder het te wassen, dat is zeer ideaal dus!

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Miele WSI 863 WCS PowerWash & TwinDos + Miele TSL 783 WP Eco

3e beste keuze

Met de Miele WSI 863 WCS PowerWash & TwinDos en de Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam was- en droog je zeer energiezuinig een grote lading wasgoed in één keer. Je gebruikt altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel dankzij TwinDos, waardoor je was langer mooi blijft. Daarnaast bespaar je water en energie met PowerWash en was je krachtig schoon. Met de stoomfunctie fris je een muf shirt of overhemd op en met de Wash2Dry functie stemt de droger het programma af op de instellingen van de wasmachine. 

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit

Op deze pagina:

Voordelen van een wasmachine en droger set

Een wasmachine en droger set biedt verschillende voordelen ten opzichte van afzonderlijke apparaten. Ten eerste bespaart het ruimte in uw huis. Een wasmachine en droger nemen normaal gesproken veel ruimte in beslag, dus het hebben van beide in één apparaat kan de leefruimte aanzienlijk vergroten.

Een ander voordeel is dat een wasmachine en droger set meestal zuiniger is in het gebruik van water en energie dan afzonderlijke apparaten. Dit komt doordat het apparaat ontworpen is om energie-efficiënter te werken. Hierdoor kunt u besparen op uw energierekening en uw ecologische voetafdruk verkleinen.

Ten slotte is het hebben van een wasmachine en droger set erg handig. U kunt uw wasgoed eenvoudig van de wasmachine naar de droger verplaatsen zonder dat u deze hoeft te verplaatsen. Dit bespaart tijd en voorkomt dat u nat wasgoed hoeft te verplaatsen.

Droger op wasmachine set

Een droger op wasmachine set is een van de meest voorkomende wasmachine droger combinaties. Zoals de naam al aangeeft, wordt de droger op de wasmachine geplaatst. Dit zorgt voor een gestroomlijnde look en bespaart ruimte. Een ander voordeel is dat u de wasmachine en droger op dezelfde hoogte heeft staan, wat het in- en uitladen van de apparaten gemakkelijker maakt.

Een nadeel van een droger op wasmachine set is dat de droger vaak kleiner is dan een standalone droger. Dit kan betekenen dat u uw was in kleinere hoeveelheden moet drogen, waardoor het proces langer duurt.

Wasmachine en droger op elkaar

Een andere optie is om de wasmachine en droger op elkaar te plaatsen. Dit is vooral handig als u niet veel ruimte heeft. U kunt uw wasmachine en droger in een kleine kast of in een hoek van uw wasruimte plaatsen, zodat u de rest van de ruimte voor andere activiteiten kunt gebruiken.

Premium BlueBuilt Universeel Tussenstuk voor Wasmachine en Droger

Het BlueBuilt tussenstuk is stevig dankzij het aluminium frame en heeft een HDF werkblad dat maximaal 15 kilogram kan dragen. Dit is sterker dan kunststof en buigzamer, waardoor het minder snel breekt. Met de riemspanner bevestig je de bevestigingsriem rond beide apparaten en door de kogellagers trek je het werkblad soepel in en uit. Zo kun je gemakkelijk je shirts en spijkerbroeken opvouwen na het drogen. Het tussenstuk is 62,5 centimeter bij 61,2 centimeter en geschikt voor wasmachines met een diepte van 55 centimeter of meer.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs

Populaire merken wasmachine en droger sets

Er zijn verschillende merken wasmachine en droger sets beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder staan enkele populaire merken:

Miele wasmachine en droger set

Miele is een bekend Duits merk dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Hun wasmachine en droger sets hebben meestal een zeer lange levensduur en zijn ontworpen om energiezuinig te zijn. Miele biedt ook regelmatig acties aan waarbij u geld kunt besparen op de aankoop van een wasmachine en droger set.

Miele WSI 863 WCS PowerWash & TwinDos + Miele TSL 783 WP Eco

Met de Miele WSI 863 WCS PowerWash & TwinDos + Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam wasmachine en droger was je zeer energiezuinig een grote lading wasgoed in één keer, waarbij je met TwinDos altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel doseert, je krachtig schoon wast met PowerWash, je wasgoed langer mooi blijft met CapDosing wascapsules en je met je smartphone de wasmachine bedient. De wasdroger bespaart gemiddeld ? 1.780,- over de levensduur op je energiekosten, waarbij je een volle trommel beddengoed in 3 uur droog hebt, je kleding fris maakt met de stoomfunctie en je met Wash2Dry het programma afstemt op de instellingen van de wasmachine.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs

Samsung wasmachine en droger set

Samsung is een Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant die ook wasmachine en droger sets produceert. Hun sets hebben een modern en strak ontwerp en zijn vaak voorzien van slimme technologie, zoals wifi-connectiviteit en bediening via een app. Dit kan het gebruik van de apparaten nog gemakkelijker maken.

Samsung WW90TA049AE + Samsung DV80TA220AE

Met de Samsung WW90TA049AE + Samsung DV80TA220AE wasmachine en droger set was je energiezuinig grote en kleine ladingen wasgoed. Je voorkomt jeuk en huidirritatie met het Steam Wash programma en dankzij de vochtigheidssensoren droog je niet langer dan nodig. Met energieklasse A+++ doe je dit energiezuinig.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs

Bosch wasmachine en droger set

Bosch is een Duits merk dat bekend staat om zijn betrouwbare en energiezuinige apparaten. Hun wasmachine en droger sets zijn ontworpen om lang mee te gaan en zijn voorzien van innovatieve technologieën om het gebruiksgemak te vergroten. Bosch biedt ook verschillende sets aan met een grote capaciteit, wat handig kan zijn voor grote gezinnen.

Bosch WGG244A5NL i-DOS + Bosch WQG233D1NL

Met de Bosch WGG244A5NL i-DOS + Bosch WQG233D1NL wasmachine en wasdroger set bespaar je flink op je energierekening. De trommel heeft ruimte voor 9 kilogram wasgoed en de droger 8 kilogram. Met het i-DOS systeem voegt de wasmachine automatisch precies de juiste hoeveelheid wasmiddel toe aan de lading was. Met de SpeedPerfect functie kort je het wasprogramma eenvoudig in. Met het AutoDry systeem stopt het programma precies wanneer je was droog is. Kies je voor het Hygiene Plus programma? Dan verdwijnen bacteriën en allergenen goed uit je schone lakens.

 • Kracht
 • Duurzaamheid
 • Prijs-kwaliteit
Klik voor de beste prijs

Conclusie

Een wasmachine en droger set is de perfecte oplossing voor huishoudens die op zoek zijn naar ruimtebesparing, gemak en energiezuinigheid. Er zijn verschillende soorten wasmachine droger combinaties beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om de verschillende opties te overwegen en te kijken welke het beste bij uw behoeften past. Populaire merken zijn onder meer Miele, Samsung en Bosch, die allemaal betrouwbare en energiezuinige opties bieden. Kies uw wasmachine en droger set zorgvuldig uit en u zult jarenlang plezier hebben van schone en droge was.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste wasmachine en droger set?

Het beste wasmachine en droger set is: Samsung WW90TA049AE + Samsung DV80TA220AE. Uiteraard is het afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Populaire merken zoals Miele, Samsung en Bosch bieden betrouwbare en energiezuinige opties.

Kunnen alle wasmachine en droger op elkaar?

Niet alle wasmachine en droger kunnen op elkaar worden geplaatst. Het is belangrijk om te kijken naar de specificaties van de apparaten en de juiste combinatie te kiezen.

Kun je een wasmachine en droger tegelijk aan op 1 groep?

Het wordt aanbevolen om een wasmachine en droger op aparte groepen aan te sluiten om overbelasting te voorkomen en veiligheid te garanderen. Uiteraard is dit per woning en indeling van de elektra van de woning verschillend.

Kunnen wasmachine en droger op dezelfde afvoer?

Ja, het is mogelijk om een wasmachine en droger op dezelfde afvoer aan te sluiten, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de afvoer voldoende capaciteit heeft.