Alles wat je moet weten over Bosch Wasmachines!

Bosch is een van de meest bekende en betrouwbare merken op het gebied van huishoudelijke apparaten. We zullen dieper ingaan op de wereld van Bosch wasmachines en alles wat u moet weten voordat u er een koopt. We zullen de beste Bosch wasmachines bespreken, hoe lang ze meegaan en de verschillen tussen de populaire serie 6 en serie 8. We beantwoorden ook veelgestelde vragen zoals, "Wat is het verschil tussen Siemens en Bosch?" en "Welke Bosch middenmotor is het stilst?".

Onze favorieten

Bosch WGG244A5NL i-DOS

Onze favoriet

De Bosch WGG244A5NL uit de serie 6 heeft i-DOS waarmee je wasmiddel automatisch wordt gedoseerd, waardoor je kleding langer mooi blijft. De EcoSilence Drive motor zorgt voor weinig lawaai, waardoor je ook 's nachts of tijdens thuiswerk een was kunt draaien. Met energieklasse A is deze wasmachine zeer energiezuinig, waardoor je na 10 jaar tot €290,- aan energiekosten hebt bespaard. Met een vulgewicht van 9 kilogram heb je veel ruimte voor je beddengoed.

 • Gebruiksgemak
 • Wasresultaat
 • Geluidsniveau
Bosch WGG04408NL

2e beste keuze

De Bosch WGG04408NL is een wasmachine uit de serie 4 die geschikt is voor zowel kleine als grote huishoudens met een trommel van 9 kilogram. Het Hygiene Plus programma is ideaal voor het wassen van babykleertjes en met SpeedPerfect was je tot 65% sneller. Bovendien verwijdert de wasmachine bacteriën en allergenen op een hoge temperatuur, waardoor je extra hygiënisch wast. Met energieklasse A was je zeer energiezuinig en bespaar je tot €290,- op je energiekosten.

 • Gebruiksgemak
 • Wasresultaat
 • Geluidsniveau
Bosch WUU28T40NL

3e beste keuze

Met de Bosch WUU28T40NL was je energiezuinig en snel je wasgoed. Met een vulgewicht van 8 kilogram heb je ruimte voor grote en kleine ladingen wasgoed. SpeedPerfect zorgt ervoor dat je tot 65% sneller schoon bent. Hygiene Plus voegt een extra spoelbeurt toe en wast langer op een hoge temperatuur, waardoor je minder last hebt van huidirritatie. Het geluidniveau van 70 decibel zorgt ervoor dat je de wasmachine ook `s avonds aan kunt zetten zonder dat je er last van hebt.

 • Gebruiksgemak
 • Wasresultaat
 • Geluidsniveau

Op deze pagina:

Wat is de beste Bosch wasmachine?

Als het gaat om het kiezen van de beste Bosch wasmachine, hangt het allemaal af van uw behoeften en budget. Er zijn verschillende modellen die op de markt zijn en die allemaal unieke functies hebben. Als we alle mogelijkheden en veel voorkomende wensen naast elkaar zetten is dit de beste bosch wasmachine:

Bosch WGG244A5NL i-DOS

De Bosch WGG244A5NL uit de serie 6 heeft i-DOS waarmee je wasmiddel automatisch wordt gedoseerd, waardoor je kleding langer mooi blijft. De EcoSilence Drive motor zorgt voor weinig lawaai, waardoor je ook 's nachts of tijdens thuiswerk een was kunt draaien. Met energieklasse A is deze wasmachine zeer energiezuinig, waardoor je na 10 jaar tot ?290,- aan energiekosten hebt bespaard. Met een vulgewicht van 9 kilogram heb je veel ruimte voor je beddengoed en met SpeedPerfect was je tot 65% sneller, waardoor je op tijd klaar bent voor de sportschool.

 • Gebruiksgemak
 • Wasresultaat
 • Geluidsniveau
Klik voor de beste prijs

Bosch wasmachine serie 8

De Bosch wasmachine serie 8 is een van de topmodellen van Bosch en biedt een breed scala aan geavanceerde functies. Deze wasmachine is uitgerust met een VarioPerfect-functie, waarmee je kunt kiezen tussen een korter of energiezuiniger wasprogramma. De wasmachine is ook uitgerust met een ActiveWater Plus-sensor die automatisch de hoeveelheid water aanpast aan de hoeveelheid wasgoed. Met een laadvermogen van 9 kg is de wasmachine serie 8 geschikt voor grotere huishoudens. Deze wasmachine is ook uitgerust met een 15-minuten snelprogramma en een automatisch programma voor het wassen van sportkleding.

Bosch wasmachine serie 6

De Bosch wasmachine serie 6 is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare wasmachine met geavanceerde functies. Deze wasmachine is uitgerust met een duurzame en energiezuinige motor, waardoor hij zowel krachtig als efficiënt is. Met een laadvermogen van 8 kg is deze wasmachine geschikt voor huishoudens van gemiddelde grootte. Het apparaat is ook uitgerust met een scala aan wasprogramma's, waaronder programma's voor katoen, synthetische stoffen en wol. De wasmachine serie 6 heeft ook een stil programma waarmee je 's nachts kunt wassen zonder dat je de buren stoort.

Bosch wasmachine serie 4

De Bosch wasmachine serie 4 is een andere populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare wasmachine met geavanceerde functies. Deze wasmachine is uitgerust met een ActiveWater-sensor die automatisch de hoeveelheid water aanpast aan de hoeveelheid wasgoed. Met een laadvermogen van 7 kg is deze wasmachine geschikt voor kleinere huishoudens. De wasmachine serie 4 heeft ook een VarioPerfect-functie waarmee je kunt kiezen tussen een korter of energiezuiniger wasprogramma.

Bosch wasmachine aanbiedingen

Als je op zoek bent naar een Bosch wasmachine, is het altijd de moeite waard om op zoek te gaan naar aanbiedingen en kortingen. Online en offline winkels bieden vaak korting op Bosch wasmachines, vooral tijdens vakantieperiodes en speciale evenementen. Houd de website van Bosch zelf en verschillende webshops in de gaten om te zien of er momenteel aanbiedingen zijn. Ook kun je kijken of er tweedehands Bosch wasmachines worden aangeboden. Hierdoor kun je soms aanzienlijk besparen.

Bosch wasmachine resetten

Soms kan het gebeuren dat een Bosch wasmachine problemen heeft en niet meer reageert. In dit geval kan het helpen om de wasmachine te resetten. Dit kun je doen door de stroomtoevoer van de wasmachine uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen. Wacht vervolgens ongeveer 30 minuten en steek de stekker opnieuw in het stopcontact. Schakel de wasmachine in en probeer het opnieuw. Als de wasmachine nog steeds niet werkt, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Bosch.

Bosch wasmachine E18

Een veelvoorkomend probleem bij Bosch wasmachines is de foutmelding E18. Dit betekent dat er een probleem is met de waterafvoer. Controleer allereerst of de afvoerslang niet verstopt is en of de afvoer vrij is. Als de afvoer vrij is en de foutmelding nog steeds verschijnt, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Bosch.

Welke Bosch middenmotor is het stilst?

Als u op zoek bent naar een stille wasmachine, is het de moeite waard om te kijken naar een wasmachine met een middenmotor. De middenmotor is het hart van de wasmachine en kan het geluidsniveau aanzienlijk beïnvloeden. Bosch biedt verschillende wasmachines met een middenmotor aan, maar de Bosch EcoSilence Drive-motor is de stilste middenmotor die het merk heeft. Deze motor is niet alleen stil, maar ook energiezuinig en duurzaam. De EcoSilence Drive-motor is een borstelloze motor die minder trillingen produceert dan conventionele motoren. Dit zorgt niet alleen voor een stille werking, maar ook voor minder slijtage en een langere levensduur van uw wasmachine. Kortom, als u op zoek bent naar een stille wasmachine, is het de moeite waard om te investeren in een Bosch wasmachine met een EcoSilence Drive-motor.

Bosch WUU28T40NL - 70DB

Met de Bosch WUU28T40NL was je energiezuinig en snel je wasgoed. Met een vulgewicht van 8 kilogram heb je ruimte voor grote en kleine ladingen. SpeedPerfect zorgt ervoor dat je tot 65% sneller schoon bent. Hygiene Plus voegt een extra spoelbeurt toe en wast langer op een hoge temperatuur, waardoor je minder last hebt van huidirritatie. Het geluidniveau van 70 decibel zorgt ervoor dat je de wasmachine ook `s avonds aan kunt zetten zonder dat je er last van hebt.

 • Gebruiksgemak
 • Wasresultaat
 • Geluidsniveau
Klik voor de beste prijs

Conclusie

Bosch wasmachines zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een wasmachine van hoge kwaliteit met geavanceerde functies. Het bedrijf biedt een breed scala aan wasmachines aan, variërend van betaalbare instapmodellen tot high-end wasmachines met geavanceerde functies. In deze blogpost hebben we enkele van de populairste Bosch wasmachines besproken, waaronder de Bosch wasmachine serie 6, serie 8 en serie 4. We hebben ook enkele tips gegeven over het vinden van aanbiedingen en kortingen op Bosch wasmachines en het resetten van de wasmachine als er problemen zijn. Als je een Bosch wasmachine overweegt, zijn er veel goede opties om uit te kiezen, afhankelijk van je budget en specifieke behoeften.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een Bosch wasmachine mee?

Een Bosch wasmachine gaat gemiddeld ongeveer 10-12 jaar mee. Dit kan echter variëren afhankelijk van factoren zoals hoe vaak u de machine gebruikt en hoe goed u deze onderhoudt. Regelmatig onderhoud, zoals het regelmatig reinigen van de trommel en het controleren van de slangen, kan de levensduur van uw wasmachine verlengen.

Wat is het verschil tussen Bosch serie 6 en 8?

Bosch Serie 8 wasmachines hebben over het algemeen een hoger laadvermogen dan Serie 6 modellen. Ze zijn ook voorzien van een VarioSoft-trommel voor extra bescherming van uw kleding en hebben vaak een stilteprogramma. Bosch Serie 6 wasmachines hebben echter vaak meer functies voor mensen met specifieke behoeften, zoals een AllergyPlus-programma voor mensen met allergieën. Over het algemeen zijn beide series van hoge kwaliteit en betrouwbaar.

Welke wasmachine is beter Bosch of Miele?

Bosch en Miele zijn beide gerenommeerde merken in de wereld van huishoudelijke apparaten en bieden kwalitatief hoogwaardige wasmachines aan. Het hangt echter allemaal af van uw persoonlijke behoeften en budget. Over het algemeen hebben Bosch wasmachines een lagere aanschafprijs en bieden ze veel waar voor uw geld. Miele wasmachines zijn echter vaak stiller en hebben een betere garantie. Beide merken bieden uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid, dus het is aan u om te beslissen welk merk het beste bij uw behoeften past.

Wat is het verschil tussen Siemens en Bosch?

Siemens en Bosch zijn beide eigendom van dezelfde moedermaatschappij, BSH Home Appliances. Hierdoor hebben ze veel overeenkomsten, maar er zijn ook enkele verschillen. Over het algemeen biedt Siemens iets geavanceerdere functies en innovaties aan, terwijl Bosch meer waar voor uw geld biedt. Siemens wasmachines zijn over het algemeen ook duurder dan Bosch wasmachines.

Is AEG hetzelfde als Bosch?

Nee, AEG is geen onderdeel van Bosch. AEG is eigendom van Electrolux, een andere grote speler in de wereld van huishoudelijke apparaten. Beide merken bieden echter hoogwaardige wasmachines aan die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn.

Is Bosch een goed wasmachine merk?

Ja, Bosch is een van de meest betrouwbare merken op het gebied van huishoudelijke apparaten, inclusief wasmachines. Ze bieden hoogwaardige wasmachines aan met veel handige functies en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bosch wasmachines hebben ook vaak een A+++ energielabel, wat betekent dat ze energiezuinig zijn.

Hoe oud is de Bosch Maxx 6?

De Bosch Maxx 6 is een ouder model wasmachine dat tussen 2006 en 2009 op de markt werd gebracht. Het exacte productiejaar kan echter verschillen afhankelijk van het land waarin het apparaat is verkocht.

Wat betekent E18 Bosch wasmachine?

E18 is een veelvoorkomende foutcode op Bosch wasmachines en betekent meestal dat er een probleem is met de waterafvoer. Dit kan worden veroorzaakt door een verstopte filter, verstopte slang of een defecte waterpomp. Raadpleeg de handleiding van uw wasmachine of neem contact op met een professionele reparatiedienst als u deze foutmelding krijgt.

Bosch WGG14408NL

Onze favoriet

De Bosch WGG14408NL (serie 6) is een energiezuinige wasmachine met energieklasse A, waarmee je gemiddeld tot €290,- bespaart over de levensduur. Met een vulgewicht van 9 kilogram is deze wasmachine geschikt voor een klein of groot huishouden. Met het Hygiene Plus programma was je langer op een hoge temperatuur en voegt de wasmachine een extra spoelbeurt toe, waardoor allergenen zoals dierenharen verwijderd worden en je minder last hebt van een gevoelige huid. Met SpeedPerfect was je tot 65% sneller.

Bekijk prijs